Drie tips voor een SEO webshop

Je hebt als eigenaar van een webshop uiteraard veel voordeel van een SEO webshop. SEO zorgt er namelijk voor, dat er meer klanten naar een website komen door een hogere waardering door zoekmachines. Bij veel websites speelt tekst hierbij een belangrijke rol. Producten in een webshop hebben echter over het algemeen geen honderden woorden aan tekst in hun omschrijvingen. Dit maakt het een stuk lastiger om SEO toe te passen op een webshop. Het kan natuurlijk wel. Hieronder vind je tips om dit te doen.

 

Focus op de juiste zoektermen voor je SEO webshop

Zoekmachines kijken onder andere naar hoe vaak een woord of een combinatie van woorden, die als zoekterm gebruikt worden. Sommige woorden worden vaak gebruikt bij zoekopdrachten. Tablet is bijvoorbeeld een veelgebruikte zoekterm. Het is echter een hele algemene term. Veel sites zullen deze term bevatten. Tegelijkertijd is niet iedereen die de term opzoekt geïnteresseerd in de aankoop van een tablet. Als je je concentreert op de combinatie ‘tablet kopen’ is de kans gelijk veel groter dat degene die de zoekopdracht doet ook van plan is een aankoop te doen.

 

Gebruik links

Ongeveer de helft van de waardering van je webshop wordt bepaald door links naar je webshop. Dat kunnen zowel links vanuit je website als links vanaf andere websites zijn. Hoe hoger de linkende website gewaardeerd wordt, des te meer waarde heeft de link. Je kunt heel eenvoudige behulpzame links toevoegen door naar bijpassende producten elders op je website te verwijzen. Een link naar de perfecte tas bij een paar schoenen is zowel voor de klant als voor de zoekmachine veel waard. Links vanaf andere websites zijn lastiger te krijgen, zeker van goede websites. Je kunt proberen links te krijgen door persberichten te sturen of gastblogs te schrijven.

 

Zorg voor unieke content

Omschrijvingen van producten zijn vaak kort en dat maakt ze lastig te optimaliseren. Unieke teksten worden echter door zowel de klant als de zoekmachine gewaardeerd. Neem dus de tijd om de beschrijving van de fabrikant te herschrijven, in plaats van deze te kopiëren. Probeer klanten ook aan te moedige om recensies te schrijven, bijvoorbeeld door ze te belonen. Een recensie is originele content. Ook de mogelijkheid om vragen over een product te stellen en die te beantwoorden voegt waarde toe. Plaats daarnaast blogs, die zorgen ervoor dat er meer originele, bruikbare en langere teksten op de site zullen staan. Een tekstschrijver kan ervoor zorgen dat jouw content creatief en uniek is.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.