Dru Yoga, stabiel van binnen

Yoga staat bekend als een hindoeïstische filosofie die bedoeld is om dichter bij God te komen. Mensen beoefenen yoga om lichaam en geest in balans te brengen en op die manier innerlijke rust en kracht te verkrijgen. Yoga kent veel verschillende onderdelen, ieder met zijn eigen specialisatie. Een van de vormen waar wij hier dieper op ingaan is Dru Yoga. Meer over Dru Yoga, kijk eens naar Dru Yoga bij van Schaveren.

Wat is Dru Yoga?

Dru Yoga wordt ook wel ”Yoga van het hart”genoemd. Het is een vorm van Hatha Yoga waarbij de nadruk ligt op oefeningen die bedoeld zijn voor het beheersen van de geest. Deze vorm richt zich dan ook vooral op lichaamshouding en ademhalingstechnieken. Door je geest te beheersen ben je in staat om de zwaarste stormen te doorstaan zonder je innerlijke balans te verliezen. Op die manier staan we sterker is ons leven.

Waar komt Dru yoga vandaan?

De oorsprong van Dru Yoga ligt bij de godheid Dhruva die door de hindoeïstische oppergod Vishnoe werd vereerd met een eeuwig leven op de Poolster  Het symbolische aspect daarvan is dat de Poolster als een vast punt aan de hemel staat en de rest van de sterren eromheen draaien. Wanneer je Dru Yoga beoefent leer je om zelf de Poolster te zijn. Een stabiele factor in een chaotisch geheel.

Hoe werkt het?

Zoals de meeste vormen van Yoga werkt ook Dru Yoga met chakra’s. Hiervan is de hartchakra bij Dru Yoga het belangrijkste. De hartchakra staat voor het hart en de longen van een persoon. Daarom is de ademhaling hierbij ook een essentieel onderdeel. De lichamelijke oefeningen die bij Dru Yoga worden uitgeoefend zijn wervelende, draaiende en zwaaiende bewegingen die ondersteund worden door muziek. Ook wordt er tijdens de lessen gemediteerd om innerlijke rust te vinden.

Dit wil ik!

Dru Yoga wordt beoefend door duizenden mensen over de hele wereld en dat al sinds het einde van de 20e eeuw. Ook in Nederland zijn er scholen die lesgeven in Dru Yoga. Het is in tijden van stress een weldaad voor jezelf!

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding. Bookmark de permalink.