Gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna

Infrarood sauna’s worden aangeprezen als een goede manier om de voordelen van een sauna genieten met minder energie. Ondanks de vele voordelen voor de gezondheid die zijn verbonden met infrarood sauna therapie, maar ondersteund door afdoende bewijs. Die overweegt infrarood sauna’s als een optie voor gezondheidsbehandelingen moeten eerst een arts te raadplegen.
identificatie

Een infrarood sauna is niet hetzelfde als een stoomsauna. Volgens AltMed, een website over complementaire en alternatieve geneeskunde van de Creighton University Medical Center, is een infrarood sauna verwarmd met behulp van gloeilampen infrarood warmte lampen. Dr. Mehmet Oz van Oprah Winfrey tonen verklaart dat de infrarode energie die door deze sauna’s is dezelfde als die welke afkomstig is van de zon. Daarom kunnen gebruikers de gunstige effecten van infrarode straling ervaren zonder zich bloot aan schadelijke UV-straling van de zon.
soorten

De infrarode energie die wordt gecreëerd door de warmtelampen in een infrarood sauna wordt doorgaans geclassificeerd als nabij-infrarood en midden infrarood energie. Er zijn echter ook sauna die specifiek zijn gecategoriseerd als ver infrarood sauna’s op hun vermogen om deze energie te produceren. Volgens het tijdschrift Canadian Family Physician, ver infrarood sauna’s, ook wel bekend als FIRSs, worden goedgekeurd door de Canadian Standards Association.

Tal van voordelen voor de gezondheid zijn verbonden met infrarood sauna gebruik. Canadese Family Physician website meldt dat er een behoorlijke hoeveelheid gegevens die aantonen dat infrarood sauna gebruik om verbeteringen in congestief hartfalen en bloeddruk. Bovendien, het tijdschrift legt uit dat enig bewijs bestaat dat infrarood sauna’s kan helpen om het chronisch vermoeidheidssyndroom en chronische pijn te verzachten. Een studie die in het tijdschrift Clinical Reumatologie uitgelegd dat het gebruik van een infraroodsauna geholpen pijn en stijfheid bij patiënten met reumatoïde artritis en spondylitis ankylopoetica verlagen. Dr Oz meldt ook dat infrarood sauna kan het lichaam te zweten uit toxinen, calorieën te verbranden en de verhoging van de bloedcirculatie.

Hoewel veel voordelen voor de gezondheid zijn verbonden met infraroodsauna, het bewijs niet overtuigend is in de meeste gevallen. Zo worden de voordelen die door de Canadese Family Physician gecategoriseerd als die ofwel “beperkt matig” “redelijk” of “zwak” aan bewijs. Andere gezondheidsvoordeel conclusies eerder verbonden infrarood sauna zijn ook gemeld, zoals cholesterol verlaging. Voorts heeft de Federal Trade Commission ten minste één onderneming gedwongen klanten die hun infrarood sauna door onjuiste conclusies dat het zou kunnen behandelen of voorkomen van een reeks aandoeningen, waaronder kanker gekocht betalen, HIV / AIDS, diabetes, ziekte van Alzheimer, ziekte van Parkinson, zweren, herpes en astma.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding, Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.