Parfumweetjes

Parfum bestaat misschien wel langer dan u denkt. De Egyptische koningin Cleopatra stond al bekend om haar liefde voor geurtjes. En nog altijd zijn er veel liefhebbers van parfum. Maar was u al bekend met deze parfumweetjes?

 

Parfum ruikt niet zoals u denkt

Als mensen een nieuw parfum in de winkel uitzoeken, ruiken ze vaak alleen aan het flesje. Toch is dit geen goede manier om de geur werkelijk te kunnen beoordelen. Want op deze manier ruikt u alleen de topnoten van het parfum. En dat terwijl een geur juist bijzonder is door de subtiele combinatie van lagen. Probeert u de geur op uw binnenkant van de pols, wacht dan gewoon even 10 minuten voor een een definitieve beslissing maakt. Tegen die tijd ruikt u de basisnoten een stuk beter. En dat is de geur die u het beste en het langst zult ruiken.

 

Wrijven beschadigt de moleculen

Sprayt u uw geurtjes meestal op uw polsen? Dan is de kans groot dat u ze nog even snel tegen elkaar wrijft. Maar dit is een gewoonte die u snel af moet leren. Want wrijven komt de kwaliteit van de geur niet ten goede. De moleculen in het parfum raken hierdoor namelijk beschadigd. En dit gaat ten kosten van de geur die u ruikt.

 

Probeer af en toe een nieuw parfum

Heeft u een een favoriet geurtje? Misschien kunt u maar geen genoeg krijgen van Cacharel Amor Amor of draagt u bij voorkeur Armani Acqua di Gio. De magie die u ervaart als u een parfum voor de eerste keer ruikt, krijgt u nooit meer terug. Uw neus went namelijk snel aan een geur. Het is daarom verstandig om af en toe af te wisselen zodat u zelf ook volop kunt blijven genieten van een heerlijk parfum.

 

Parfum past zich aan aan uw huidtype

Wordt u verliefd op het geurtje dat uw zus of beste vriend draagt? Onthoud dan dat de geur van parfums afhankelijk is van uw huidtype. Wat bij de één heerlijk ruikt, is bij de ander een stuk minder lekker. Door veel geuren uit te proberen, merkt u zelf wat bij u werkt en wat niet. Staar u dus niet blind op een bepaald merk.

 

Wilt u ook een nieuwe geur uitproberen? Bij Parfum For You vindt u een uitgebreid assortiment voor dames en heren.

Dit bericht is geplaatst in Mode en Kleding met de tags . Bookmark de permalink.