Printen

Tegenwoordig doen we steeds meer digitaal. Bijna iedereen loopt rond met een smartphone. Daarnaast hebben de meeste mensen ook wel een laptop in bezit. Verder zijn er nog dingen als een smarttv, smartwatches, tablets en natuurlijk ‘gewone’ computers. Het grootste gedeelte van de dag zitten er veel mensen naar een schermpje te kijken. We kunnen dan ook bijna niet meer zonder! Toch is nog niet alles helemaal digitaal. Veel bedrijven, maar ook particulieren, maken nog regelmatig gebruik van printers. Eigenlijk zou dit allemaal veel minder moeten: het is mogelijk om bijna alles digitaal te doen. Wanneer we stoppen met printers kan er een heleboel papier bespaard worden.

 

De kabel printer was vroeger een stuk gewilder dan nu. Wanneer je een mooie printer op je kantoor had staan, liet dit zien dat je status had. Tegenwoordig zijn er al talloze varianten op de klassieke printer en weten mensen soms niet meer wat ze nou het beste in huis kunnen halen.

 

Waarom printers zo populair waren, had verschillende redenen. Als eerste was het vroeger heel bijzonder dat er in kleur geprint kon worden. Ook de printer zelf kon in verschillende kleuren aangeschaft worden. Zo was het altijd mogelijk om een printer aan te schaffen welke goed past bij de rest van het bedrijf. Dit is dan niet alleen handig, het ziet er ook nog eens mooi en professioneel uit. Ondanks dat ze niet heel veel meer gebruikt worden, gaan ook printers met de tijd mee. Zo zijn de nieuwste modellen voorzien van een touchscreen en is het vaak mogelijk om van een afstandje via bluetooth te printen.

 

In de toekomst gaat waarschijnlijk alles digitaal. Veel mensen en bedrijven zullen waarschijnlijk overstappen op codeersystemen. Toch zullen er ongetwijfeld bedrijven blijven bestaan die nog wel veel uitprinten. Laten we dit met zijn allen zoveel mogelijk beperken en voor een duurzamere wereld gaan.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.