Subsidieregeling voor duurzame energie

De website van Nordic Fire is een erg mooie website om te zien. Het is een erg strakke en duidelijke website. Ze lokken je met mooie foto’s van sfeervolle kamers met houtkachels. Daarnaast word er genoemd dat je 500 euro subsidie kunt krijgen op pelletkachels. De overheid heeft namelijk een nieuwe subsidieregeling voor duurzame energie ingesteld. Deze kun je ook aanvragen voor een pelletkachel van Nordic Fire. Deze 500 euro is voor een pelletkachel minimaal. Voor een cv pelletkachel kun je zelf minimaal 1400 euro subsidie aanvragen.

Deze duurzaamheidsregeling is vanaf 1 januari 2016 van kracht. Met deze subsidie ‘duurzame energie’ probeert de overheid de duurzame energie te promoten. Dit doen ze vooral om de CO2 uitstoot in Nederland te verminderen. Deze subsidie loopt door tot eind 2020, maar er is jaarlijks tot 70 miljoen beschikbaar hiervoor. De subsidie geldt alleen voor particulieren en bedrijven in Nederland.

Wat houdt de regeling precies in. Je kunt voor de pelletkachels van Nordic Fire een subsidie aanvragen welke te vinden is op de apparatenlijst. Ook kun je subsidie ontvangen na aankoop en betaling van de pelletkachel na 1 januari 2016. Je mag dan de kachel niet binnen een jaar na aankopdatum verwijderen. De hoogte van de subsidie voor normale pelletkachels is 50 euro per KW. Dit is met een minimum van 500 euro. Voor CV pelletkachels staat een minimum van 1400 euro. Mocht je hulp nodig hebben bij het aanvragen van de subsidie, dan kan uw Nordic Fire dealer je helpen bij het correct invullen van de aanvraag.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.