Trampolinespringen geeft een gevoel van vrijheid

Trampolinespringen blijft leuk. Het gevoel van vrijheid, van beweging en van volop leven wordt met bijna geen buitenspeelgoed zo goed geƫvenaard als bij een trampoline. De vering zet je kracht en gewicht om in een hoge sprong in de lucht en voor even voelt het alsof je kan zweven. Zeker wanneer je nog door iemand anders geveerd wordt, vlieg je een aantal meter de lucht in. Het is ook leuk om samen met kinderen te doen. Vaak weten de kinderen allemaal spelletjes te verzinnen. En vergeet ook niet aandachtig te kijken en volop te applaudisseren wanneer ze een geoefend kunstje laten zien. Het zijn soms net die momenten waar je het als ouder voor doet.

 

Goed, we dwalen wat af. Een trampoline dus. Maar wat is de beste trampoline? Dat is een zeer interessante en moeilijk te beantwoorden vraag. Het verschilt namelijk voor hoeveel personen je een trampoline wilt, welke ruimte je hebt en of de trampoline al dan niet ingegraven en dus flat ground kan zijn. Wat vaststaat is dat je een veilige trampoline wil. Als je geen flat ground trampoline neemt, ontkom je er niet aan om een veiligheidsnet aan te schaffen. Dit veiligheidsnet houdt de kinderen op de trampoline en voorkomt hiermee ernstige ongelukken.

 

Kies ook altijd voor een goede, stevige trampolinerand. Een trampoline met een minder stevige beschermrand kan gevaarlijk zijn. Wanneer je op de rand uitkomt en hier doorheen zakt, kan je been en voet lelijk beschadigd raken door de scherpe veren. Een trampoline rand kan op meerdere manieren bevestigd worden en voor iedere trampoline is er wel een goede te vinden.

 

Let er bij de aanschaf van een trampoline dus op dat er een veiligheidsnet aanwezig is als je de trampoline niet in kunt graven (flat ground trampoline) en kies voor een goede rand. Met die tips wordt het trampoline een veilig succes. Veel plezier met springen!

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Relatie en Familie, Sport en Spel. Bookmark de permalink.